μαστιτιδα σκυλου αντιβιωση | η σκπ και βροχικο ασθμα | περιχονδριτιδα | πτυελο | διαιτα σκαρνταιηλ

Νέο κρούσμα λεπτοσπείρωσης στην ΗλείαΝέο κρούσμα, μέσα σε μία εβδομάδα, λεπτοσπείρωσης στο νομό Ηλείας έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων. Πρόκειται για υπάλληλο των ΕΛΤΑ, ηλικίας 56 χρονών, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο ασθενής μολύνθηκε μετά από επαφή με μολυσμένα νερά στο αγρόκτημα που διατηρεί στην περιοχή του Πελοπίου και παρουσιάζει νεφρική ανεπάρκεια και αλλοιώσεις στους πνεύμονες και στους νεφρούς.

Η λεπτοσπείρωση, γνωστή και ως 'νόσος των ποντικών' προσβάλλει άγρια θηλαστικά και κατοικίδια ζώα, κυρίως δε τρωκτικά, σκύλους, γάτες και βοοειδή. Στον άνθρωπο εκδηλώνεται με πυρετό, εμετούς, διάρροια και πόνους στην κοιλιά.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις προσβάλλει το ήπαρ, τα νεφρά και τους πνεύμονες οπότε μπορεί να προκαλέσει και το θάνατο του ασθενή.

Καθώς η επαφή με μολυσμένα νερά είναι ο συνηθέστερος τρόπος μόλυνσης από τη νόσο, ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι η κάλυψη των σημείων του σώματος που θα έρθουν σε επαφή με το νερό με κατάλληλα ρούχα ή υποδήματα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.