Νέο κρούσμα λεπτοσπείρωσης στην Ηλεία

Νέο κρούσμα, μέσα σε μία εβδομάδα, λεπτοσπείρωσης στο νομό Ηλείας έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων. Πρόκειται για υπάλληλο των ΕΛΤΑ, ηλικίας 56 χρονών, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο ασθενής μολύνθηκε μετά από επαφή με μολυσμένα νερά στο αγρόκτημα που διατηρεί στην περιοχή του Πελοπίου και παρουσιάζει νεφρική ανεπάρκεια και αλλοιώσεις στους πνεύμονες και στους νεφρούς.

Η λεπτοσπείρωση, γνωστή και ως ‘νόσος των ποντικών’ προσβάλλει άγρια θηλαστικά και κατοικίδια ζώα, κυρίως δε τρωκτικά, σκύλους, γάτες και βοοειδή. Στον άνθρωπο εκδηλώνεται με πυρετό, εμετούς, διάρροια και πόνους στην κοιλιά.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις προσβάλλει το ήπαρ, τα νεφρά και τους πνεύμονες οπότε μπορεί να προκαλέσει και το θάνατο του ασθενή.

Καθώς η επαφή με μολυσμένα νερά είναι ο συνηθέστερος τρόπος μόλυνσης από τη νόσο, ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι η κάλυψη των σημείων του σώματος που θα έρθουν σε επαφή με το νερό με κατάλληλα ρούχα ή υποδήματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση