κιρσοι οισοφαγου συμπτωματα | γιουβαρλακια θερμιδες | kcal θερμιδες | ευερεθιστο εντερο

Μόνο τα έκτατα περιστατικά στο Θριάσιο νοσοκομείοΜόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται τον Αύγουστο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία και να κάνουν στάση εργασίας 9 π.μ. - 1 μ.μ. την πρώτη ημέρα γενικής εφημερίας κάθε εβδομάδας έως το τέλος του μήνα.

Τα βασικά αιτήματα των γιατρών είναι να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και να αυξηθεί το κονδύλι για την κάλυψη των εφημεριών. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού επιβεβαίωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Κ. Λαλένης, δηλώνοντας ότι υπάρχουν ορισμένα τμήματα που υπολειτουργούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, από τις 171 προβλεπόμενες θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι καλυμμένες οι 143. Αντίστοιχα, στους ειδικευόμενους γιατρούς είναι καλυμμένες οι 68 θέσεις από τις 107 που προβλέπονται, στους νοσηλευτές οι 356 από τις 423 θέσεις και στο διοικητικό προσωπικό οι 312 από τις 367.

Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στα Κέντρα Υγείας του Θριασίου› καθώς από τις 130 οργανικές θέσεις προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο οι 59.

Σε ότι αφορά τις εφημερίες, οι γιατροί - σε αντίθεση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου - υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, καθώς το κονδύλι δεν επαρκεί. Εκπρόσωποι των γιατρών ανέφεραν ότι ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ζητήσει να εγκριθεί προϋπολογισμός ύψους 1,1 δισ. δραχμών, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε 840 εκατομ. δραχμές.

Ανάλογο ποσό εγκρίθηκε και πέρυσι, πριν δηλαδή ενταχθεί το Νοσοκομείο στο σύστημα γενικής εφημερίας. Πρόσθεσαν ότι το συμπληρωματικό κονδύλι 140 εκατομ. δραχμών που ενέκρινε το υπουργείο δεν επαρκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προκλήθηκε αναστάτωση όταν μπήκε στην αίθουσα ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της άτυχης γυναίκας Κλημεντίνης Μακρή. Η γυναίκα πέθανε πριν από περίπου δύο χρόνια μετά από την γέννηση του μικρού της γιου.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέφρασε κατανόηση και συμπόνια, πρόσθεσε όμως ότι δυστυχώς δεν μπορεί να επέμβει εάν δεν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων Παναγιώτης Τέλης δήλωσε ότι το Νοσοκομείο βάλλεται προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.