μοναδα μετρησης θερμιδων | ελληνες με aids | μεση ωτιτιδα σε παιδια ψευδομοναδα | σκουρα κοπρανα | μαραφελιας

Γιατροί αρνήθηκαν αιμοληψία για αλκοτέστΓιατροί του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης αρνήθηκαν να πάρουν αίμα από τραυματίες σε τροχαίο, προκειμένου να γίνει εξέταση για την ύπαρξη ή μη οινοπνεύματος στον οργανισμό τους, ισχυριζόμενοι ότι η ενέργεια αυτή είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Το Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων κατήγγειλε την πράξη των γιατρών στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και ήδη η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

Οπως αναφέρεται στην καταγγελία του ΤΟΤΑ, στις 15 Ιουλίου, ειδικευόμενος γιατρός της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής, αρνήθηκε να πάρει αίμα από γυναίκα που είχε εμπλακεί σε τροχαίο στην Κατερίνη και νοσηλευόταν στο Παπανικολάου.

Μετά από την επιμονή των αστυνομικών, ο γιατρός προέβη τελικά στη λήψη του αίματος αλλά αρνήθηκε να παραδώσει το σχετικό δείγμα και να υπογράψει το πρωτόκολλο αιμοληψίας. Ο ίδιος γιατρός, όπως καταγγέλλεται από το ΤΟΤΑ, προέτρεψε συνάδερφό του και τον έπεισε τελικά, να μην υπογράψει πρωτόκολλα αιμοληψίας που αφορούσαν άλλους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο στην Ασπροβάλτα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Λάμπρος Παπαδημητρίου, εξέφρασε την άγνοιά του για το περιστατικό σημειώνοντας ωστόσο ότι θα προχωρήσει σε έρευνες και αν υπάρξουν ευθύνες θα καταλογισθούν.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΤΟΤΑ κ. Ιωάννης Μαρνάς, τόνισε στο ΑΠΕ ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, οι γιατροί υποχρεούνται να προβαίνουν σε αιμοληψία όταν υπάρχει εντολή από αρμόδια αστυνομικά όργανα που διερευνούν την ύπαρξη ή μη, αλκοόλης σε άτομα που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, έκρινε ανεπαρκείς τους ελέγχους αλκοτέστ που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Τροχαίας στους οδηγούς οχημάτων, μόνο με τη χρήση της γνωστής ηλεκτρονικής συσκευής και δε συνοδεύονται από αιματολογικές εξετάσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.