καρκινος στο αυτι | περιοδος με λιγο αιμα | πολλα αερια εντερου και βλέννες

Οι γυναίκες αποφεύγουν τον οδοντίατρο κατά την εγκυμοσύνηΜόνο το 35% των γυναικών που περιμένουν παιδί, επισκέπτονται τον οδοντίατρό τους, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Dental Association. Καθώς η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ενωση συστήνει την επίσκεψη σε οδοντίατρο κάθε 6 μήνες, θα περίμενε κανείς ότι το ποσοστό αυτό θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο.

Επιπλέον ερευνητές από το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), που μελέτησαν τα ιστορικά 9.000 εγκύων γυναικών από διάφορες πολιτείες της Αμερικής, διαπίστωσαν πως μόνο το 50% των γυναικών που αντιμετώπισαν κάποιο οδοντιατρικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη τους πήγαν τελικά στον οδοντίατρο.

Οι ειδικοί πιθανολογούν πως ορισμένοι από τους λόγους που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο είναι η μη σωστή προγεννητική φροντίδα της εγκύου και το χαμηλό οικονομικό επίπεδο ορισμένων οικογενειών.

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία επισημαίνει τέλος ότι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να προκαλέσουν ή να επιτείνουν κάποιο πρόβλημα ουλίτιδας, ενώ πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ περιοδοντίτιδας (η πιο βαριά μορφή της ουλίτιδας) και του αυξημένου κινδύνου για πρόωρο τοκετό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.