Μία τουαλέτα διαφορετική από τις άλλες

Βρετανοί επιστήμονες κατασκεύασαν μια λεκάνη τουαλέτας που μιλάει, μπορεί να διαπιστώσει αν μια γυναίκα είναι έγκυος, αλλά και να διαγνώσει αν πάσχετε από κάποια νόσο, όπως ο διαβήτης και να ειδοποιήσει με e- mail, χάρη στο modem που διαθέτει, το γιατρό σας, σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Record.

Η πρωτοποριακή αυτή εφεύρεση χαρακτηρίστηκε “Τουαλέτα του Μέλλοντος”, καθώς μπορεί επίσης με αναγνώριση φωνής να προσαρμόσει το σχήμα της ανάλογα με τον χρήστη, αν πρόκειται για παιδιά ή αναπήρους, και ακόμη και να πάρει κλίση για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουρητήριο από άνδρες.

Οι επιστήμονες της εταιρείας Twyford Bathrooms, που εδρεύει στο Τσεσάιρ, δήλωσαν ότι η τεχνολογία που εφαρμόστηκε δεν είναι καινούργια, αλλά το πρωτοποριακό είναι πώς η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία μιας τουαλέτας που τα κάνει όλα. Είναι ιδανική για ανθρώπους που ανησυχούν για την υγεία τους και μετατρέπει το ταπεινό αποχωρητήριο σε ένα διαδραστικό θαύμα.

Η “έξυπνη” αυτή τουαλέτα είναι και φιλική για το περιβάλλον, καθώς για τον καθαρισμό της χρησιμοποιεί πολύ λίγα λίτρα νερού, ενώ αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2006.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση