επιπολης μηριαια αρτηρια | κυστη στα δοντια | ατυπη πνευμονια | ασθενειες γατας | τι οργανα εχουμε δεξια

Περισσότεροι άνθρωποι έχουν κινητά τηλέφωνα παρά τουαλέτεςΠερισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν κινητά τηλέφωνα από όσους έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής, επισημαίνει σε πρόσφατη έκθεσή του ο Οργανισμός Ηνωμενων Εθνών.

Έξι δισεκατομμύρια από τα επτά δισεκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν κινητά τηλέφωνα, αλλά μόνο το 4,5 δισεκατομμύρια έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως στις αγροτικές περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής και 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι αφοδεύουν σε υπαίθριους χώρους.

Περίπου 20 χώρες, κυρίως στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των προαναφερομένων.

Η έλλειψη υγιεινής είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Όταν πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να βρουν ένα μέρος για να ουρήσουν ή να αφοδεύσουν γίνονται ακόμα πιο ευάλωτα στη σεξουαλική βία. Ακόμα η έλλειψη σε τουαλέτες στα σχολεία παρεμποδίζει την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Η πρόσβαση σε τουαλέτες θα συμβάλει στη μείωση κατά 36% σε διάρροια και συναφείς νοσολογικές καταστάσεις, που σκοτώνει χιλιαδες παιδιά κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο, δήλωσε ο Marin Mogwanja, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Ο στόχος της μείωσης κατά το ήμισυ του ποσοστού των ανθρώπων χωρίς πρόσβαση σε κατάλληλες πηγές νερού έχει επιτευχθεί, αλλά ο στόχος για μείωση κατά το ήμισυ του ποσοστού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής εξακολουθεί να παραμένει ανεκπλήρωτος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.