Σπουδάζουν τον έρωτα χωρίς προφυλακτικό

Οι περισσότεροι φοιτητές αποφεύγουν τη χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, υποστηρίζοντας πως μειώνει την ερωτική απόλαυση και πως δεν φοβούνται τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης εγκυμοσύνης. Σ’αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες, από το University of New Orleans in Louisiana, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο Archives of Sexual Behavior.

Η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των φοιτητών, που προσπαθούσαν να πείσουν τους συντρόφους τους να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό, είχαν στη ζωή τους περισσότερους από 10 ερωτικούς παρτενέρ.

Ερευνα που έγινε σε 900 φοιτητές και αφορούσε το σεξουαλικό τους ιστορικό και τη χρήση προφυλακτικών, αναφέρει ότι αν και το 93% έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή προφυλακτικό μόνο το 20% κάνει συστηματική χρήση αυτού.

Επιπλέον το 30% των αντρών και το 41% των γυναικών παραδέχονται ότι προσπαθούν να πείσουν τους συντρόφους τους να κάνουν ελεύθερα έρωτα. Η πολλαπλή και συχνή εναλλαγή συντρόφων και μάλιστα χωρίς προφυλακτικό αυξάνει τις πιθανότητες ανταλλαγής σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων αλλά και του AIDS.

Η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι απαραίτητο μέτρο πρόληψης και προστασίας από μεταδιδόμενα σεξουαλικά νοσήματα. Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ρόλος του προφυλακτικού δεν είναι μόνο η αποφυγή μιας εγκυμοσύνης, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Πάντως οι γυναίκες φαίνεται να πείθουν πιο εύκολα τους συντρόφους τους να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικό απ’ότι αντιστρόφως.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση