Ο δήμος Ευόσμου ζητά εξηγήσεις για ραδιενέργεια σε στρατόπεδο

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την ύπαρξη ή μη, ραδιενεργών κατάλοιπων στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου επισκευάζονται οχήματα και τεθωρακισμένα της KFOR αλλά και της Ελληνικής δύναμης του Κοσόβου, ζητά να μάθει ο δήμος Ευόσμου με επιστολή του προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Ευόσμου Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες της δημοτικής αρχής, προέβησαν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου του 2001, σε επισταμένους ελέγχους για ραδιενέργεια στα στρατιωτικά οχήματα της KFOR που σταθμεύουν στο στρατόπεδο Παπακυριαζή.

Τα αποτελέσματα όμως των μετρήσεων δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει ο κ.Αλεξανδρίδης, να έχει ενταθεί η αγωνία τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των δημοτών μας αφού το στρατόπεδο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Ο δήμαρχος Ευόσμου προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει ταχεία ενημέρωση, από τους αρμόδιους φορείς, για τα πορίσματα των μετρήσεων για ραδιενέργεια, θα προχωρήσουν σε κάθε ενέργεια που θα προστατεύσει το παρόν αλλά και το μέλλον των παιδιών τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση