Αποκατασταση καταγματος οιδημα | κυανωση | τρυπα στο στηθος | κρανιο ανατομια | αρρυθμιες | παγκοσμια παχυσαρκια

Tεχνητή καρδιά δίνει αυτονομία στον ασθενήΗ πρώτη τεχνητή καρδιά, που παίρνει ενέργεια από μια μικρή συστοιχία μπαταριών οι οποίες μεταφέρονται εύκολα από τον ασθενή, προσδίδοντας του αυτονομία κινήσεων, τοποθετήθηκε μετά από έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σε ασθενή στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη τεχνητή καρδιά είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και πλαστικό, ζυγίζει ένα κιλό και λειτουργεί σαν υδραυλική αντλία για την μεταφορά του αίματος από τους πνεύμονες στην καρδιά. Η επιτυχής μεταμόσχευση έγινε από τους χειρουργούς του Πανεπιστημίου του Λούισβιλ, Λέιμαν Γκρέι και Ρόμπερτ Ντόουλινγκ, ενώ η επέμβαση διήρκεσε επτά ώρες. Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Jewish Hospital κ. Κάθι Κιντλυ δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια μεταμόσχευση μια και η καρδιά δεν έχει καμία εξωτερική υποστήριξη.

Ο χειρουργός Ρόμπερτ Ντόουλινγκ, αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ, δήλωσε ότι οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς δεν ξεπερνούν τις 2.000 ετησίως, ενώ οι ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση φθάνουν τα 100.000 άτομα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτοί που επωφελούνται από την συκεκριμένη τεχνητή καρδιά, είναι οι καρδιοπαθείς που ο χρόνος επιβίωσως δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες, και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι προκειμένου να σωθούν. Φυσικά θα πρέπει να είναι γνώστες των κινδύνων μιας τέτοιας εγχείρισης.

Η τεχνητή καρδιά κατασκευάστηκε από την εταιρία Abiomed Inc. που εδρεύει στο Ντάνβερς της Μασαχουσέτης και σχεδιάστηκε για τους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε στους γιατρούς την έγκριση για την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους με την καρδιά AbioCor και για τη μεταμόσχευση πέντε τέτοιων τεχνητών καρδιών σε πολύ βαριά ασθενείς, οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη μοσχεύματος από άλλους δότες.

Η AbioCor δεν κυκλοφορεί ακόμη στο εμπόριο. Θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια για τους ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τα διαθέσιμα μοσχεύματα.

Οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα ή το φύλο του ασθενούς που δέχτηκε το τεχνητό μόσχευμα, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σήμερα σταθερή και προσπάθησαν να κρατήσουν μυστική την συγκεκριμένη μεταμόσχευση για ακόμη 30 μέρες, πράγμα το οποίο όμως δεν κατόρθωσαν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.