Διχάζει περίπτωση εξωσωματικής γονιμοποίησης

Δικαστικό αγώνα ξεκίνησε μια γυναίκα στην Αυστραλία, προκειμένου να της επιτραπεί να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση και να κυοφορήσει έμβρυο που δημιουργήθηκε με γονιμοποίηση ωαρίου της από το σπέρμα του συζύγου της, αλλά οι αρχές δεν της το επιτρέπουν, καθώς ο άνδρας της έχει πεθάνει.

Σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης διατηρούνται τρία κατεψυγμένα έμβρυα της κ. Τζόαν Κακάνο, η οποία είναι 29 ετών. Λίγο πριν πεθάνει ο σύζυγος της, που έπασχε από καρκίνο, είχε γίνει μια πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά η κ. Κακάνο απέβαλε.

Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει κάθε ηθικό και νομικό δικαίωμα να ξαναδοκιμάσει να μείνει έγκυος με τα εναπομείναντα έμβρυα, παρόλο που ο άντρας της έχει πεθάνει, καθώς κάτι τέτοιο επιθυμούσε και ο σύζυγος της.

Επίσης υποστηρίζει ότι ο άνδρας της ήταν καθολικός, και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εκκλησία η καταστροφή των εμβρύων θα ισοδυναμούσε με έκτρωση, γεγονός που η καθολική εκκλησία δεν το αποδέχεται.

Γεγονός είναι πάντως ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει διxάσει τους νομικούς, ιατρικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση