γαστριτιδα | ακτινοθεραπεια καρκινοσ λαρυγγα | βρογχικο ασθμα | emvolio tetanou

Γονιδιακή σχέση προβλημάτων στην κύηση και καρδιακών επεισοδίωνΟι νέες μητέρες που φέρνουν στον κόσμο ελλιποβαρή παιδιά ή η εγκυμοσύνη τους παρουσίασε επιπλοκές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακά επεισόδια στην μετέπειτα ζωή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Lancet Μedical Journal.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα υποστηρίζει τη θεωρία ότι τα ίδια γονίδια που κάνουν μία γυναίκα επιρρεπή σε καρδιακά προβλήματα είναι ικανά να δημιουργήσουν και προβλήματα στην κύηση.

Οι ερευνητές από το University of Glasgow εξέτασαν τα ιστορικά 130.000 γεννήσεων ανάμεσα στο 1981-1985 και παρακολούθησαν την υγεία των μητέρων για τα επόμενα 20 χρόνια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 20% των γυναικών που τα μωρά τους ήταν ελλιποβαρή, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν ένα καρδιακό επεισόδιο ή και να πεθάνουν από αυτό.

Η ομάδα του University of Glasgow ισχυρίζεται πως το φαινόμενο αυτό πιθανόν να οφείλεται κυρίως σε γονιδιακούς παράγοντες. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή της μητέρας, επιδρούν σε μικρότερο βαθμό, καθώς τόσο ο πρόωρος τοκετός όσο και το βάρος του μωρού κατά τη γέννα, σχετίζονται με την αδυναμία του μωρού να αναπτυχθεί κατά τους πρώτους μήνες της κύησης, όταν η ποσότητα των θερμίδων δεν παίζει κανένα ρόλο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.