αλφα και βητα υδροξεα φρουτων | φρονιμίτης πονος | κρυος ιδρωτας διαρροια | φλεγμονη στο στομαχι

Αμφισβητείται η αυτοεξέταση του μαστού στον ΚαναδάΗ ψηλάφηση του στήθους κάθε μήνα, που συνιστάται στις γυναίκες επί δεκαετίες, ώστε να εντοπίσουν τις πρώτες ενδείξεις καρκίνου του μαστού, βοηθά ελάχιστα στην καταπολέμηση της νόσου, ενώ μπορεί να αποδειχθεί και βλαβερή για την υγεία τους, σύμφωνα με την Καναδική Δύναμη Προληπτικής Ιατρικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία επτά διεθνών ερευνών που έγιναν την περίοδο 1996-2000 για την αποτελεσματικότητα της ψηλάφησης του στήθους από την ίδια τη γυναίκα, έδειξε ότι η μέθοδος δεν απέδωσε, όσον αφορά την παράταση της ζωής ασθενών με καρκίνο του μαστού.

Στην καναδική έκθεση τονίζεται ότι οι γυναίκες πρέπει να εμπιστεύονται αποδεδειγμένες εξετάσεις για ανίχνευση καρκίνου του μαστού, όπως η μαστογραφία και η εξέτασή τους από μαστολόγο.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ωφέλεια από την εξέταση που κάνουν οι ίδιες οι γυναίκες στους μαστούς τους, για τη μείωση της θνησιμότητας από τη νόσο", τονίζουν οι καναδοί ειδικοί.

Η έκθεση που έρχεται να ανατρέψει μια πρακτική δεκαετιών για ανίχνευση καρκίνου του μαστού και πρόληψη θανάτων από επιπλοκές της νόσου, δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Ιατρικής Ενωσης του Καναδά.

Η μελέτη επισημαίνει ότι η ψηλάφηση από τη γυναίκα μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια, καθώς οι γυναίκες καταλαμβάνονται από άγχος όταν ψηλαφίσουν έναν όγκο και πολλές προχωρούν σε βιοψία των όγκων αυτών που τελικά είναι καλοήθεις.

Οι συντάκτες της έκθεσης συνιστούν στις γυναίκες ηλικίας 40 με 69 ετών να μην κάνουν ψηλάφηση του στήθους τους, καθώς λίγες την κάνουν τακτικά και ακόμη λιγότερες, σωστά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.