Συγκλονίζουν τα στοιχεία για το AIDS

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κέντρο πληροφοριών του ΟΗΕ στην Αθήνα σχετικά με το AIDS: 13.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε μέρα από τον ιό, δηλαδή έχουμε 5.000.000 νέα κρούσματα κάθε χρόνο, ενώ περισσότεροι από 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη δεκαετία του 1980,

Σήμερα 36 εκατομμύρια άνθρωποι είναι μολυσμένοι από τον ιό. Σε 16 χώρες περισσότεροι από το 10% των ενηλίκων ηλικίας 15 – 49 ετών έχουν μολυνθεί, ενώ σε 7 χώρες, όλες στη νότια Αφρική, τουλάχιστον ένας στους πέντε ενήλικες ζει με τον ιό. Περισσότερα από 13 εκατομμύρια παιδιά έχουν μείνει ορφανά από το ΑIDS και ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τα 30 εκατομμύρια πριν από το τέλος της 10ετίας.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν προγραμματίσει από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη, ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με θέμα το AIDS/HIV, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας παγκόσμιας κινητοποίησης σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί η εξάπλωση της επιδημίας και να περιοριστεί έτσι η μεγαλύτερη απειλή κατά της δημόσιας υγείας στην εποχή μας.

Κύριος στόχος της συνάντησης θα είναι η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την μάχη κατά του ιού. Εχει υπολογισθεί ότι το 2005 θα χρειασθούν περίπου 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποτελεσματική καταπολέμηση της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα το συνολικό ποσό που διατίθεται στον αγώνα κατά του AIDS είναι 1,8 δισ δολάρια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση