ηλικία και γονιμότητα | δίαιτα λαχανόσουπας συνταγή | θεραπεια σαρκωματων | κολπικη εξεταση στην εγκυμοσυνη

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για το AIDSΣυγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κέντρο πληροφοριών του ΟΗΕ στην Αθήνα σχετικά με το AIDS: 13.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε μέρα από τον ιό, δηλαδή έχουμε 5.000.000 νέα κρούσματα κάθε χρόνο, ενώ περισσότεροι από 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη δεκαετία του 1980,

Σήμερα 36 εκατομμύρια άνθρωποι είναι μολυσμένοι από τον ιό. Σε 16 χώρες περισσότεροι από το 10% των ενηλίκων ηλικίας 15 - 49 ετών έχουν μολυνθεί, ενώ σε 7 χώρες, όλες στη νότια Αφρική, τουλάχιστον ένας στους πέντε ενήλικες ζει με τον ιό. Περισσότερα από 13 εκατομμύρια παιδιά έχουν μείνει ορφανά από το ΑIDS και ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τα 30 εκατομμύρια πριν από το τέλος της 10ετίας.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν προγραμματίσει από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη, ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με θέμα το AIDS/HIV, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας παγκόσμιας κινητοποίησης σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί η εξάπλωση της επιδημίας και να περιοριστεί έτσι η μεγαλύτερη απειλή κατά της δημόσιας υγείας στην εποχή μας.

Κύριος στόχος της συνάντησης θα είναι η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την μάχη κατά του ιού. Εχει υπολογισθεί ότι το 2005 θα χρειασθούν περίπου 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποτελεσματική καταπολέμηση της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα το συνολικό ποσό που διατίθεται στον αγώνα κατά του AIDS είναι 1,8 δισ δολάρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.