παθησεις της καρδιας | lagonopsiitis mis | φίδια στην πόλη | γονοκοκκική ουρηθρίτιδα | θλαση πηχη

Φορολογήσιμες θερμίδεςΕιδικό φόρο, για τα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή/και λίπος, προτείνουν ειδικοί επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να καταπολεμηθεί το ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας, οι Νεοζηλανδοί είναι υπέρβαροι σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Μάλιστα τα νέα αυτά στοιχεία ήταν ιδιαίτερα απρόσμενα για τον πληθυσμό της Νέας Ζηλανδίας, μία χώρα που δηλώνει περήφανη για την 'αθλητική' της κληρονομιά.

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι, στη Νέα Ζηλανδία χάνουν τη ζωή τους ετησίως, εξαιτίας των νοσημάτων που σχετίζονται με την παχυσαρκία, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό θανάτων από τα τροχαία ατυχήματα.

Από την άλλη μεριά όμως, οι κοινωνικές οργανώσεις της χώρας αντέδρασαν, λέγοντας ότι πολλές οικογένειες που προέρχονται από χαμηλά οικονομικά στρώματα βασίζονται σε τέτοιου είδους τρόφιμα, και ότι ένα τέτοιος φόρος θα επηρεάσει μόνο αυτούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.