φτερουγισματα στο στηθος | νόσο του crohn | στιγμα μεσογειακης αναιμιας εξεταση

Ζητούν άσκηση ποινικών διώξεων για τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούςΝα διεξαχθεί έρευνα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και κατά παντός άλλου υπευθύνου που διέταξε τους βομβαρδισμούς με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ζητούν από την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κ. Κ. Ντελ Πόντε, τρεις ελληνικοί φορείς.

Οπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι των τριών φορέων, που είναι ο κ. Αντ. Ρουπακιώτης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Μενουδάκος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και σύμβουλος Επικρατείας, καθώς και η κ. Αλίκη Γιωτοπούλου – Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Οι τρεις φορείς, με την αναφορά τους προς την κυρία Κάρλα Ντελ Πόντε, ζητούν συγκεκριμένα να ασκηθούν ποινικές διώξεις για δύο αδικήματα και πιθανώς και για τρίτο, εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε σκοπός εξόντωσης του γιουγκοσλαβικού λαού.

Τα δύο βέβαια αδικήματα, τα οποία έχουν διαπραχθεί, σύμφωνα με τους τρεις φορείς, είναι:

1) Παραβίαση νόμων ή εθίμων του πολέμου (σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού του ICTY), που αφορά τη χρήση τοξικών ή άλλων όπλων που έχουν κατασκευαστεί για να προξενούν ανώφελο πόνο.

2) Σοβαρές παραβιάσεις των Συνθηκών της Γενεύης του 1949 (άρθρο 2 καταστατικού του ICTY) και συγκεκριμένα ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προθέσεως πρόκληση μεγάλου πόνου ή σοβαρής βλάβης της σωματικής ακεραιότητας ή της υγείας.

Ακόμα, ζητούν να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της γενοκτονίας (άρθρο 4 καταστατικού του ICTY).

Κατά τους ελληνικούς φορείς, χρησιμοποιώντας βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απόδειξη των βλαβερών επιπτώσεών τους, το ΝΑΤΟ συνειδητά δέχθηκε ότι η ενέργειά του αυτή θα μπορούσε να έχει καταστρεπτικό και επιβλαβές αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια, τα άτομα που έδωσαν την εντολή χρήσης των βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου ενήργησαν από πρόθεση και με δόλο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.