προεκλαμψια εκλαμψια διαφορα | πότε λέμε ότι έχουμε δέκατα; | δοκιμασια μαντου | ορθοσκοπηση εντερου

Αfter-sun ελαιόλαδοΗ επάλειψη του δέρματος με παρθένο ελαιόλαδο, μετά από ηλιοθεραπεία, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες στην ιατρική σχολή του Kobe University. O επικεφαλής της έρευνας, Dr. Masamitsu Ichihashi, πειραματίστηκε σε μια ομάδα ποντικιών, τα οποία είχαν υποστεί γενετική μετατροπή και δεν είχαν τρίχες.

Τοποθέτησαν λοιπόν μια ομάδα ποντικιών κάτω από ειδική λάμπα (με ακτινοβολία ανάλογη της ηλιακής) σε συχνότητα τριών φορών την εβδομάδα. Πέντε λεπτά μετά από κάθε έκθεσή τους στη λάμπα, κάποια ποντίκια, τα άλειφαν με κανονική ή υπερβολική ποσότητα παρθένου ελαιόλαδου ενώ τα υπόλοιπα όχι.

Μετά από 18 εβδομάδες, τα ποντίκια που δεν είχαν αλειφθεί με λάδι, άρχισαν να αναπτύσσουν όγκους ενώ στα υπόλοιπα ποντίκια, τα πρώτα συμπτώματα όγκου εμφανίστηκάν 6 εβδομάδες αργότερα και είχαν μικρότερο μέγεθος και λιγότερo καταστρεπτικές συνέπειες στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η τοποθέτηση παρθένου ελαιόλαδου πάνω στο δέρμα καθυστερεί την εμφάνιση όγκων και μειώνει το μέγεθος τους. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες. Παρ'όλα αυτά το ελαιόλαδο δεν είναι αντηλιακό και δεν εμποδίζει την διεισδυτική ικανότητα της ακτινοβολίας στο δέρμα.

Το Imperial Cancer Research Fund Skin, τονίζει ότι η θετική επίδραση του ελαιόλαδου δεν προσφέρει ασφάλεια και δεν προτρέπει στην παρατεταμένη έκθεση των ανθρώπων στον ήλιο, απλά μειώνει κάποιες από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.