τι ειναι το αυστραλιανό αντιγόνο | γιατρος ουρολογος για δαχτυλο για προστατυ εξεταση | 10000 βηματα

Γλυκά με σίδηρο για παιδιά με αναιμίαΓλυκά που έχουν εμπλουτιστεί με σίδηρο, ίσως αποτελούν την καλύτερη λύση για τα παιδιά με αναιμία από έλλειψη σιδήρου, τα οποία είναι απρόθυμα να δεχτούν συμπληρώματα σιδήρου στη διατροφή τους. Ερευνητές ανακάλυψαν πως θα ήταν αδύνατο στα παιδιά αυτά, να αντισταθούν στα γλυκά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Τα γλυκά εμπλουτισμένα με σίδηρο είναι μία οικονομική λύση για να καταπολεμηθεί το συχνό διατροφικό φαινόμενο της έλλειψης σιδήρου, δηλώνουν οι ερευνητές.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν παιδιά από 100 νηπιαγωγεία στην Ινδονησία για να προσδιορίσουν εάν όντως τα γλυκά αυτά ήταν αποτελεσματικά και αν άρεσαν στα παιδιά. Τα χώρισαν σε μία ομάδα, η οποία θα έτρωγε 10 τέτοια γλυκά την εβδομάδα για 12 εβδομάδες και σε μία άλλη που θα έτρωγε απλά γλυκά.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η αναιμία ορίστηκε ως τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης λιγότερα από 10g/L και η έλλειψη σιδήρου ως τη συγκέντρωση φεριτίνης του αίματος λιγότερη από 20mg/L.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ομάδα των παιδιών που έπαιρνε τα 'εμποτισμένα' με σίδηρο γλυκά, είχε ανεβάσει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης κατά 10g/L μέχρι το τέλος των 12 εβδομάδων, σε αντίθεση με το γκρούπ που έπαιρνε τα απλά γλυκά και ανέβασε την αιμοσφαιρίνη μόνο κατά 4g/L.

Το 50% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα, παρουσίαζαν έλειψη σιδήρου και μετά τη λήξη της έρευνας το ποσοστό είχε πέσει στο 10%, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ιδέα παροχής των γλυκών ενθουσίασε τα παιδιά.Το 90% δήλωσαν πως τους άρεσαν, ταυτόχρονα όμως άρεσαν και στις μητέρες τους, οι οποίες τα έλεγχαν για να βεβαιωθούν ότι έτρωγαν αρκετά γλυκά που να τους εξασφαλίζει την κατάλληλη δοσολογία σιδήρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.