Απεργεί η Υγεία

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται στα Νοσοκομεία και Ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11/06 και θα συνεχίσουν για ένα μήνα, οι γιατροί του Ιδρύματος, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους, καθώς επίσης την αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

Από το κλινικό αλλά και εκπαιδευτικό τους έργο απέχουν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί Αθήνας και Θεσαλλονίκης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αντιδρώντας στο νέο νόμο του Υπουργείου Υγείας που αφορά την εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα.

Εξάωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 13/06, (09:00 – 15:00), οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στις απεργίες που θα προκηρύξουν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Επτάωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν, την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία από τις 09:00 έως τις 16:00, ζητώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, αύξηση αποδοχών αλλά διατήρηση του υπάρχοντος εργασιακού καθεστώτος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση