αποστημα μαστου | μερη του αυτιου | καρκινος στη μυτη | αδενοκαρκινωμα | συγγενης υποθυρεοειδισμός κρετινισμος

6ο Πρόγραμμα Δράσης για το ΠεριβάλλονΤο 6ο Πρόγραμμα Δράσης για το περιβάλλον ήταν το θέμα της συζήτησης του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έγινε στο Λουξεμβούργο. Τη χώρα μας, εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Η. Ευθυμιόπουλος.

Με το 6ο Πρόγραμμα Δράσης, καθορίζονται δράσεις, μέτρα και εργαλεία χάραξης πολιτικής για τέσσερις στόχους προτεραιότητας, την Κλιματική Αλλαγή, τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα, το Περιβάλλον την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής, τους Φυσικούς Πόρους και τα απόβλητα, καθώς και την Ανάπτυξη Θεματικών Στρατηγικών, που θα πρέπει να είναι έτοιμες το αργότερο έως την περίοδο της ενδιάμεσης αναθεώρησης του Προγράμματος, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της εφαρμογής του.

Σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή το Συμβούλιο πήρε μια ομόφωνη απόφαση που επιβεβαιώνει την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο και που επαναλαμβάνει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στους μηχανισμούς που προβλέπονται απ’ αυτό.

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος καλεί τις ΗΠΑ να έχουν θετική στάση απέναντι στο Πρωτόκολλο του Κιότο και να μη φέρουν εμπόδια στην κύρωσή του. Θα πρέπει δε να αξιοποιηθεί το νέο συμβιβαστικό κείμενο του προέδρου της Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, Ολλανδού υπουργού Περιβάλλοντος κ. Προνκ, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων για την επικύρωση του πρωτοκόλλου του Κιότο, που θα συνεχιστούν στη Βόννη τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.