Οι Προστατευόμενες Περιοχές και η υγεία μας

Οι Προστατευόμενες Περιοχές και η υγεία μαςΤριήμερη διεθνή συνάντηση εργασίας με θέμα «Η διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα: δυνατότητες και δυσκολίες», πραγματοποιεί το WWF Ελλάς στις 11-13 Ιουνίου 2001, στο Μονοδένδρι Ζαγορίου (Ριζάρειο Ίδρυμα).

Στη σημαντική αυτή συνάντηση θα συζητηθεί το μέλλον των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον και την υγεία μας.

Στη συνάντηση αυτή θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

1. το θεσμικό πλαίσιο των προστατευόμενων περιοχών και η εφαρμογή του,
2. οι προστατευόμενες περιοχές στο ευρύτερο πλαίσιο διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος,
3. η ανάπτυξη ενός ενιαίου συστήματος παρακολούθησης για τις προστατευόμενες περιοχές,
4. η σύσταση και λειτουργία των μελλοντικών Φορέων Διαχείρισης,
5. η βιωσιμότητα των Φορέων Διαχείρισης και οι ανθρώπινες δραστηριότητες μέσα στις προστατευόμενες περιοχές.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΥΠΕΧΩΔΕ, στελέχη περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και ειδικοί σε θέματα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών από την Ιταλία και τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αυτού, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν για πρώτη φορά το Κέντρο Ενημέρωσης του WWF Ελλάς που λειτουργεί στο Μικρό Πάπιγκο, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.

Επίσης στις 12 Ιουνίου εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον στο δημοτικό σχολείο Μονοδενδρίου. Τη διοργάνωση της έκθεσης “Beyond the Naked Eye” που θα διαρκέσει μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2001, έχει αναλάβει το APEIRON, με χορηγούς τα Ιδρύματα Μποδοσάκη, Λεβέντη και Ριζάρειο.

Eπιπλέον στοιχεία:

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με το συνέδριο δίνονται από τα γραφεία του WWF.

Yπεύθυνη είναι η Κα Αλεξάνδρα Χαΐνη, τηλ.: 01 – 33 14 893, fax: 01 – 32 47 578, Ε: a.chaini@wwf.gr

Διαβάστε επίσης