χοληστερινη και σοκολατα | ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΟΡΓΑΝΟ | ακροαστικα | τραχηλικο βυσμα χρωμα και συσταση | φαιοχρωμοκύτωμα

Σχέση σίδηρου και μαθηματικώνΤα αγόρια τείνουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα κορίτσια στα μαθηματικά, κάτι που ίσως να οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics. Τα κορίτσια είναι πιθανότερο να έχουν έλλειψη αυτού του μετάλλου λόγω της κακής διατροφής κατά την ανάπτυξη και της απώλειας αίματος εξ' αιτίας της περιόδου.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5.400 παιδιά μεταξύ 6-16 ετών, όσα παιδιά είχαν έλλειψη σε σίδηρο, το ποσοστό να έχουν χαμηλότερα αποτελέσματα στα μαθηματικά ήταν διπλάσιο από των παιδιών που δεν είχαν έλλειψη στο σίδηρο.

Ανεπάρκεια σιδήρου έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένη αποθήκευση του στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα ένζυμα και οι νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με τις λειτουργίες της μάθησης

Σύμφωνα με την Dr. Jill S. Halterman του University of Rochester School of Medicine and Dentistry, στη Νέα Υόρκη, η πρόληψη με συμπληρώματα σιδήρου δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένο αν βοηθάει την κατάσταση.

Πάντως, διαφορές στις επιδόσεις δεν παρατηρήθηκαν σε άλλα μαθήματα. Οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί η έλλειψη του συγκεκριμένου μετάλλου έχει επίδραση μόνο στο μάθημα των μαθηματικών, συμπληρώνοντας ότι οι επιδράσεις του σιδήρου στον εγκέφαλο δεν είναι πλήρως κατανοητές.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το συκώτι, τα στρείδια, το τυρί από σόγια και τα όσπρια, όπως οι φακές, τα κόκκινα φασόλια και τα ρεβίθια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.