που οφειλεται η συχνοουρια στους ανδρες | σκληρυντικός λειχήνας | οξεία τραχειοβρογχίτιδα

Οικολογικά αντιβραβείαΟ πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζ. Μπους, ο υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Ανωμερίτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κ. Παπαδόπουλος, είναι οι τυχεροί αποδέκτες των αντιβραβείων των Οικολόγων Θεσσαλονίκης, τα οποία δόθηκαν με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι τα οικολογικά αντιβραβεία, αποτελούν την ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε τέτοια μέρα 'φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια για μια φύση που εξοντώνεται -σε τοπικό και πλανητικό επίπεδο- είτε από τους ίδιους είτε από τα συμφέροντα που τους αναδεικνύουν και με τα οποία αλληλοϋποστηρίζονται'.

Οι συμβολικές αυτές, όπως σημειώνουν, βραβεύσεις έχουν και τις επεξηγήσεις τους:

Έτσι στον πρόεδρο των ΗΠΑ απονέμουν το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου γιατί όπως αναφέρουν 'υποστήριξε ανοικτά την κατάργηση κάθε περιορισμού στη δράση των χρηματοδοτών του (εταιρίες πετρελαίου, αυτοκινήτων, μεταλλαγμένων κτλ), αρνήθηκε με ειλικρίνεια να μειώσει τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου'.

Στον υπουργό Γεωργίας απονέμεται το βραβείο μεταλλαγμένης συνείδησης 'για την ιδιαίτερη προσφορά του στην προώθηση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου βαμβακιού και τη συμβολή του στην προσπάθεια των πολυεθνικών να καταργήσουν το de facto moratorium για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων, που ισχύει εδώ και δύο χρόνια στην Ε.Ε'.

Στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης απονέμουν το 'βραβείο της καβαλημένης σέλας (ποδηλάτου) για την καθοριστική συμβολή του στο να μη συμμετάσχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην πανευρωπαϊκή μέρα των πόλεων χωρίς αυτοκίνητα, αλλά και γιατί με την ανοχή του συνέβαλε στο ισοπεδωτικό κλάδεμα χιλιάδων δένδρων στους δρόμους της πόλης'.

Τέλος στο νομάρχη Θεσσαλονίκης απονέμουν το βραβείο 'άνθρωπος από αμίαντο για την αποφασιστική στήριξη που παρείχε στην βιομηχανία αμιάντου δηλώνοντας ότι ο ελληνικός αμίαντος δεν είναι καρκινογόνος και ότι όσοι υποστηρίζουν ότι τα λυόμενα αμιαντούχα σχολεία πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα και προσεκτικά είναι συκοφάντες'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.