συμπτωματα ακροαστικων | ποια τα οργανα του θωρακα | ναυτιες εγκυμοσύνης | αφθες στη γλωσσα αντιμετωπιση

H παχυσαρκία υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών ειδών καρκίνουΗ παχυσαρκία, είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών ειδών καρκίνου και το θάνατο 300,000 ανθρώπων κάθε χρόνο στην Αμερική. Αμέσως μετά το τσιγάρο, η παχυσαρκία συνδέεται με τους περισσότερους καρκίνους στα νεφρά, στο έντερο και στο στήθος.

Ο επιδημιολόγος Dr. Jaap Seidell, εισηγητής στο Διεθνές συνέδριο της παχυσαρκίας, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βιέννη, αναφέρει ότι η καταπολέμηση της παχυσαρκίας θα οδηγήσει σε μείωση των περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνου. Μια σωστή διατροφή σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση μπορεί να μειώσει τα περιστατικά καρκίνου 30 - 40% παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Η παχυσαρκία δεν ευθύνεται μόνο για τα καρδιακά νοσήματα και το διαβήτη, αλλά σχετίζεται άμεσα με την διάγνωση πολλών ειδών καρκίνου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι μία στις τέσσερις περιπτώσεις καρκίνου στα νεφρά και μία στις δέκα περιπτώσεις καρκίνου του εντέρου αποδίδεται στα υπερβολικά κιλά και στην παχυσαρκία.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το φαινόμενο της παχυσαρκίας και στα παιδιά. Χρόνο με το χρόνο το ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών αυξάνεται και προβλέπεται πως αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί σε 20 χρόνια.

Στα παιδιά της πόλης παρουσιάζεται πιο έντονα το φαινόμενο, γιατί δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για παιχνίδι και έτσι απέχουν από τη φυσική δραστηριότητα. Επιπλέον γενετικοί παράγοντες όπως, η φτωχή διατροφή, η μειωμένη άσκηση και η καθιστική ζωή συμβάλλουν στο αυξανόμενο ποσοστό της παχυσαρκίας.

Η καταπολέμηση του προβλήματος δεν είναι μία απλή διαδικασία και γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την εύρεση μέσων πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Η σωστή ενημέρωση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να αποτελέσει μία καλή αρχή στην προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.