παραπληγικο παιδι | χοληστερινη | καρκινοσ στο λεπτο εντερο συμπτωματα | κακωση γονατο

Τρίτη θέση στην παχυσαρκία κατέχει η ΕλλάδαΗ Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Διεθνής Ομάδα Εργασίας για την Παχυσαρκία (International Obesity TaskForce IOTF), στο 11ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παχυσαρκία, που διεξάγεται στη Βιέννη από τις 30 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει ότι το 28% των γυναικών και το 29% των ανδρών στην Ελλάδα είναι παχύσαρκοι, έχουν δηλαδή Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ ή ΒΜΙ) μεγαλύτερο του 30. Ο ΔΜΣ ορίζεται ως το πηλίκο του σωματικού βάρους σε κιλά προς το ύψος σε μέτρα υψωμένο στο τετράγωνο.

Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μετά από τη Νότια Αφρική που κατέχει την πρώτη θέση και το Κουβέιτ που κατέχει τη δεύτερη θέση. Μάλιστα στις δύο αυτές χώρες η παχυσαρκία εντοπίζεται κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό, ενώ στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η παχυσαρκία εμφανίζεται με ανάλογα ποσοστά και στα δύο φύλα.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο αριθμό παχύσαρκων ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν τη νόσο αυτή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.