στενωση πυλωρου | κολυριο χαlαcοm | οταν καποιος αποφευγει να σε κοιταξει στα ματια | σκωληκοειδίτιδα | ειλεος

Φάρμακο για την επιληψία καταπολεμά και την παχυσαρκίαH αμερικανική φαρμακοβιομηχανία 'Johnson & Johnson (J&J)' ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα χρόνο μετά από τη θεραπευτική αγωγή πασχόντων από επιληψία με το φάρμακο Topamax, όσοι ασθενείς ήταν παχύσαρκοι έχασαν το 11% του συνολικού τους βάρους, στοιχείο που ενθαρρύνει την εταιρία να συνεχίσει τις δοκιμές του φαρμάκου για την απώλεια βάρους.

Το 'Τοπαμάξ' εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 1996 από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μόνο για τη θεραπεία της επιληψίας. Η παρασκευάστρια εταιρία, όμως, κάνει μελέτες για να δει την αποτελεσματικότητά του σε άλλες ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο νευροπαθητικός πόνος σε διαβητικούς, η πρόληψη των ημικρανιών και ορισμένες μορφές μανίας.

Ο κ. Τζο Σκοντάρι, από τους επικεφαλείς στον τομέα της έρευνας της J&J είπε σε συνέδριο στην Καλιφόρνια ότι η χρήση του φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας έχει εντυπιωσιακά αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι παχύσαρκοι ασθενείς που λάμβαναν επί ένα χρόνο το φάρμακο στο πλαίσιο αντι-επιληπτικής αγωγής, έχασαν 11% με 12% του βάρους τους. Επιληπτικοί που δεν ήταν παχύσαρκοι, έχασαν επίσης βάρος αλλά λιγότερο από παχύσαρκους ασθενείς. 'Δεν ξέρω άλλο φάρμακο που να έχει τέτοια δράση, όσον αφορά την απώλεια βάρους', δήλωσε ο κ. Σκοντάρι.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει οι πωλήσεις του 'Τοπαμάξ', ως φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας, να είναι πολύ μεγάλες. Αρνήθηκε να δηλώσει, όμως, πότε θα ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές του για την παχυσαρκία ή για άλλες ασθένειες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.