Κανέλλα η αντιβακτηριακή

Μία μικρή δόση κανέλλας δεν αρωματίζει μόνο, με το πικάντικο άρωμά της, αλλά είναι ικανή να μειώσει την αναπαραγωγή βακτηρίων στο χυμό μήλου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθει από το Kansas State Umiversity και παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση του American Society for Microbiology στο Ορλάντο της Φλώριδας, στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές πρόσθεσαν κανέλλα σε χυμό μήλου που κυκλοφορεί στο εμπόριο και που ο οποίος είχε μολυνθεί με ένα από τους πιο κοινούς παθογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στα φαγητά (Salmonella typhimurium, Yersinia enterocolitica, Staphylococcus aureus). Μέσα σε διάστημα 7 ημερών, διαπίστωσαν πως τα επίπεδα των βακτηριδίων στους χυμούς που είχε προστεθεί η κανέλλα, είχαν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τους χυμούς στους οποίους δεν είχε προστεθεί.

Παρ’όλο που οι έρευνες αφορούσαν αποκλειστικά την κανέλλα, οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι πως και άλλου είδους καρυκεύματα έχουν ανασταλτικές ιδιότητες ως προς τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα φαγητά. Σύμφωνα με το Dr.Daniel Y.C., υπεύθυνο των ερευνών, τέτοια αποτελούν το σκόρδο, η ρίγανη και το γαρύφαλλο.

Για την προστασία των καταναλωτών από τα βακτήρια, προτείνεται το μαγείρεμα του κρέατος στους 70 βαθμούς οC, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα μπαχαρικά, που προσδίδουν νόστιμη γεύση αλλά έχουν και το πλεονέκτημα να προστατεύουν στην ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στα φαγητά.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση