Οι συνεχείς αναβολές ρυπαίνουν το Θερμαϊκό

Οι συνεχείς αναβολές που παίρνει η μετεγκατάσταση των βυρσοδεψείων Θεσσαλονίκης σε ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, έχουν σαν αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη ρύπανση του Θερμαϊκού κόλπου όπου και καταλήγουν τα απόβλητα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από δημοσίευση τοπικής εφημρίδας, στο οποίο, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ελέγχου Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Κουιμτζής καταγγέλει τις συνεχείς αυτές αναβολές.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος με προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης κ. Ευάγγελο Μιχαήλο, ζητά να διερευνηθεί αν συντρέχει αξιόποινη ευθύνη του νομάρχη ή υπαλλήλων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ρυπογόνων βυρσοδεψείων.

Η νομαρχία Θεσσαλονίκης, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναβάλλει διαρκώς τη μετεγκατάσταση των βυρσοδεψείων, σε ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) και πρόσφατα μάλιστα έδωσε ακόμη μία εξάμηνη παράταση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση