οξεια κερατιτιδα | μικροβαιμια | πληροφοριες για την φυματιωση | τι ειναι τα ακροαστικα | αισθημα παλμων αγχος

Η Coca-Cola αποσύρει 700.000 μπουκάλια του ποτού PamelonΗ εταιρεία Coca-Cola, στο Βέλγιο απέσυρε 700.000 μπουκάλια του ποτού Pamelon, από την αγορά, μετά από τη διαπίστωση ότι το χρώμα και η γεύση του είχαν υποστεί αλλοιώσεις από την έκθεση στον ήλιο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικά και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.

Παρόμοιο περιστατικό με προϊόντα της ίδιας εταιρείας, είχαν συμβεί και το 1999, όταν αρκετά παιδιά από το Βέλγιο και την Γαλλία, αρρώστησαν μετά από χρήση του ποτού Coca-Cola. Τότε το πρόβλημα εντοπίστηκε, σε ορισμένες παρτίδες, στο διοξείδιο του άνθρακα και στην οσμή των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση του προϊόντος.

Η εταιρεία ανακάλεσε το προϊόν, όταν ανακάλυψε ότι η εκθεση στο ήλιο προκάλεσε τόσο αλλαγή στη γεύση, όσο και στο χρώμα. Πιο συγκεκριμένα το χρώμα του ποτού, που είναι πράσινο, έγινε πιο ανοιχτό μετά από την έκθεση στον ήλιο. Το Pamelon πρωτοβγήκε στην αγορά του Βελγίου στις αρχές του χρόνου και πωλείται ακόμα σε αλουμινένια και πλαστικά, PET, μπουκάλια, τα οποία όμως δεν έχουν επηρεαστεί, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία είναι λιγότερη διαπερατή σε αυτές τις συσκευασίες.

Στη νέα παραγωγή του Pamelon, η προσθήκη βιταμίνης C, σα σταθεροποιητή, θα βοηθήσει στη μείωση των οποιοδήποτε επιδράσεων από την έκθεση στον ήλιο, δηλώνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Επίσης, η Coca-Cola, παράγει και στην Ολλανδία ένα ποτό που ονομάζεται Pamelon, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το προϊόν του Βελγίου και την ανακάλεση του από το εμπόριο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.