θερμιδεσ τσιπουρο | τραχηλος μητρας

Κρυοσυντήρηση και υποβοηθούμενη αναπαραγωγήΛύση στο πρόβλημα τεκνοποίησης που αντιμετωπίζουν ασθενείς με κακοήθη νοσήματα, έρχεται να δώσει η μέθοδος κρυοσυντήρησης ωοθηκικού ή ορχικού ιστού, η οποία αν και βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, δίνει πολλές ελπίδες στους ασθενείς αυτούς ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν παιδιά μετά από την ίαση τους.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση διάφορων καοηθών νοσημάτων (του αιμοποιητικού, ωοθηκών, σεμινώματος των όρχεων), έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές την καταστροφή των γεννητικών κυττάρων.

Οπως εξήγησε ο λέκτορας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας του ΑΠΘ, κ. Γ. Γκριμπιζής, σε ανακοίνωσή του στην 5η Επιστημονική Συνάντηση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Γυναικολογικού καρκίνου, η κατάψυξη ωοθηκικού ιστού θεωρείται περισσότερο ενδεδειγμένη από την κρυοσυντήρηση μη γονιμοποιημένων ωαρίων, καθώς έχει βρεθεί ότι αυτά παρουσιάζουν χαμηλό ποσοστό επιβίωσης.

Υπό διερεύνηση όμως βρίσκεται η πιθανότητα μεταφοράς κακόηθων κυττάρων με το μόσχευμα.

Στους άνδρες η κατάψυξη σπέρματος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά σε ασθενείς που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία και η σπερματογένεση μπορεί να μην έχει αρχίσει, η κατάψυξη ορχικού ιστού μπορεί να αποτελέσει μια αποδεκτή λύση για το μέλλον.

Η παραπάνω μέθοδος θα πρέπει να συνδυασθεί με την καλλιέργεια και ωρίμανση in vitro των ανώριμων γεννητικών κυττάρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.