στιγμα μεσογειακης αναιμιας | πιεση | χολικη κιρρωση | αποτομο αδυνατισμα σκυλου

Αφθώδης, τρελές αγελάδες, διοξίνες: Φαύλος κύκλοςΤα κουφάρια 10.000 βοοειδών που σφαγιάστηκαν εξαιτίας του αφθώδους πυρετού μπορεί να μεταδώσουν την ασθένεια των τρελών αγελάδων, μέσω των υπόγειων υδάτων, την ώρα που αρμόδιοι προειδοποιούν ότι μπορεί να έχει μολυνθεί με διοξίνες το γάλα αγελάδων που έβοσκαν κοντά σε σημεία όπου αποτεφρώθηκαν άρρωστα από τον αφθώδη ζώα.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών συμφώνησε με την αρμόδια Βρετανική Υπηρεσία για το Περιβάλλον ότι οι περιοχές που μπορεί να θάφτηκαν τα ζώα αυτά --ηλικίας άνω των πέντε χρόνων--τα οποία θανατώθηκαν, αλλά δεν αποτεφρώθηκαν είναι συνολικά 55 και ότι η κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Βρετανίας προειδοποίησε σήμερα τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων και τους καταναλωτές ότι το πλήρες γάλα από αγελάδες που έβοσκαν κοντά σε σημεία όπου αποτεφρώθηκαν εκατοντάδες ζώα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να περιέχει διοξίνες.

"Μπορεί να υπάρχει ένας ελαφρά μεγαλύτερος κίνδυνος γι' αυτούς που καταναλώνουν πλήρες γάλα και προϊόντα από πλήρες γάλα από αγελάδες που ζουν σε περιοχές ακτίνας μικρότερης των δύο χιλιομέτρων από τις εστίες όπου αποτεφρώθηκαν τα ζώα", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται πως ειδικοί της υπηρεσίας επανεξετάζουν τα αποτελέσματα ελέγχων που έγιναν στο γάλα και στα γαλακτοκομικά, αλλά και στο έδαφος και τη βλάστηση κοντά σε κάθε πυρά.

Πάντως, ο πρόεδρος της υπηρεσίας, Σερ Τζον Κρεμπς δήλωσε πως η ανακοίνωση αυτή πρέπει να θεωρηθεί ως προληπτική συμβουλή προς ένα πολύ μικρό αριθμό καταναλωτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.