Νέα τεχνική για την ανάπτυξη του γυναικείου στήθους

Νέα τεχνική για την ανάπτυξη του γυναικείου στήθουςΜία νέα τεχνική, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να μεγαλώσουν το μέγεθος του στήθους τους, αποφεύγοντας τα τεχνητά εμφυτεύματα και την πλαστική χειρουργική, ανακοινώθηκε στο συνέδριο του Royal Australasian College of Surgeons, από τον Dr.Kevin Cronin του Institute of Microsurgery in Melbourne, ειδικό στην γενετική επεξεργασία ιστών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Dr.Cronin, η νέα αυτή τεχνική, συνίσταται στην αύξηση του λιπώδους ιστού εντός του στήθους και στη δημιουργία ενός είδους ‘θαλάμου’, ο οποίος θα στηρίζεται σε ειδικούς ιστικούς πεσσούς.

Στη συνέχεια, κύτταρα από τους γύρω ιστούς αναμένεται να περιχαρακώσουν το θάλαμο και να δημιουργήσουν ένα είδος ‘μπαλονιού’, το οποίο και προσδίδει το τελικό μέγεθος του στήθους.

Ηδη η μέθοδος έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ποντίκια και σε κουνέλια και ο Dr.Cronin ελπίζει ότι, με τη νέα αυτή τεχνική, οι επικίνδυνες επιπλοκές που κρύβονται στα τεχνητά εμφυτεύματα του στήθους, όπως η διαρροές ή οι αντιδράσεις υπερευαισθησίας, θα εξαλειφθούν.

Μάλιστα, ο επιστήμονας έχει ήδη προχωρήσει στην ανάπτυξη λιπώδους ιστού στη βουβωνική χώρα πειραματόζωων.

Η επιστημονική κοινότητα αντέδρασε με κάποια επιφυλακτικότα στην ανακοίνωση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα της αιμάτωσης του ‘αυτοεμφυτεύματος’, ωστόσο, παραδέχεται ότι η νέα αυτή τεχνική εμπεριέχει κάποια δυναμική.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση