εξαιταδεις αιματος | χλαμυδια γατας | προσθια χασμοδοντια | αντιδιαβητικά δισκία | ΑΝΕΠΑΡΚΙΑ ΤΡΑΧΥΛΟΥ

Πρωτοβουλία της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα τρόφιμαΣτη δημιουργία ενός Δικτύου Καταναλωτών προχωρά η Greenpeace, προκειμένου να ικανοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών για περισσότερη ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή τους, στην εκστρατεία ενάντια στα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Παράλληλα κυκλοφόρησε και ενημερωτικός κατάλογος, 'Οδηγός Καταναλωτών', με τρόφιμα που περιέχουν συστατικά από μεταλλαγμένους οργανισμούς. Τα πλεον ύποπτα συστατικά είναι αυτά που προέρχονται από σόγια ή καλαμπόκι, των οποίων η παραγωγή γίνεται την εφαρμογή της γενετικής μηχανικής.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, η Greenpeace παρουσίασε τους στόχους του Δικτύου, καθώς και αυτό τον πρακτικό οδηγό, με βάση τον οποίο οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις καταναλωτικές τους επιλογές αποφεύγοντας προϊόντα που ενδέχεται να περιέχουν μεταλλαγμένους οργανισμούς.

'Πρωταρχικός σκοπός του Δικτύου Καταναλωτών είναι να ασκήσει πίεση προς την αγορά με σκοπό την εξασφάλιση προϊόντων απαλλαγμένων από μεταλλαγμένους οργανισμούς', όπως δήλωσε η Μυρτώ Πισπίνη, υπεύθυνη του Δικτύου Καταναλωτών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Οπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες καταναλωτές είναι οι πιο αρνητικά διακείμενοι απέναντι στους μεταλλαγμένους οργανισμούς μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και απαιτούν ασφαλή τρόφιμα απαλλαγμένα από μεταλλαγμένα συστατικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.