Πρωτοβουλία της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

Στη δημιουργία ενός Δικτύου Καταναλωτών προχωρά η Greenpeace, προκειμένου να ικανοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών για περισσότερη ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή τους, στην εκστρατεία ενάντια στα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Παράλληλα κυκλοφόρησε και ενημερωτικός κατάλογος, ‘Οδηγός Καταναλωτών’, με τρόφιμα που περιέχουν συστατικά από μεταλλαγμένους οργανισμούς. Τα πλεον ύποπτα συστατικά είναι αυτά που προέρχονται από σόγια ή καλαμπόκι, των οποίων η παραγωγή γίνεται την εφαρμογή της γενετικής μηχανικής.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, η Greenpeace παρουσίασε τους στόχους του Δικτύου, καθώς και αυτό τον πρακτικό οδηγό, με βάση τον οποίο οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις καταναλωτικές τους επιλογές αποφεύγοντας προϊόντα που ενδέχεται να περιέχουν μεταλλαγμένους οργανισμούς.

‘Πρωταρχικός σκοπός του Δικτύου Καταναλωτών είναι να ασκήσει πίεση προς την αγορά με σκοπό την εξασφάλιση προϊόντων απαλλαγμένων από μεταλλαγμένους οργανισμούς’, όπως δήλωσε η Μυρτώ Πισπίνη, υπεύθυνη του Δικτύου Καταναλωτών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Οπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες καταναλωτές είναι οι πιο αρνητικά διακείμενοι απέναντι στους μεταλλαγμένους οργανισμούς μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και απαιτούν ασφαλή τρόφιμα απαλλαγμένα από μεταλλαγμένα συστατικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση