πονος στο συκωτι απο αλκοολ | τρανσαμινασες | συμπληρωμα φυλλικου οξεος και ψευδαργυρου | ακρορριζεκτομή

Διακοπή της έρευνας για εμβόλιο κατά του καρκίνου από τον ΕΟΦΤην οριστική διακοπή της κλινικής μελέτης για τη δημιουργία του πρώτου εμβολίου εναντίον του καρκίνου του μαστού, στην οποία συμμετέχει η Ελληνίδα ερευνήτρια κ. Βάσω Αποστολοπούλου, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η συνέχιση της μελέτης δεν έχει νόημα, αφού ακόμη και μετά τη συμπλήρωση της πενταετίας και την ένταξη στη μελέτη ολόκληρου του προβλεπόμενου από το πρωτόκολλο αριθμού ασθενών, δεν αναμένεται να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα ως προς την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Σε σχόλιό του ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι η μελέτη αυτή κάθε άλλο παρά επιτρέπει να επενδύσει κάποιος ελπίδες, ζητά πλήρη ενημέρωση του κοινού και θυμίζει ότι από την αρχή είχε προβάλει τις αντιρρήσεις του, προσπαθώντας μάταια να θέσει το θέμα στις σωστές του διαστάσεις.

Είναι γνωστό ότι, πριν από τρία χρόνια, η Δρ. Αποστολοπούλου είχε έρθει στην Ελλαδα και παρουσιάζοντας την έρευνα στην οποία συμμετέχει, είχε ζητήσει τότε από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο του μαστού να συμμετάσχουν στην έρευνά της. Η ερευνήτρια είχε υποστηρίξει, ότι η πρωτεΐνη σύντηξης MANNANMUC1, μπορεί να αποτελέσει τη βάση δημιουργίας παραγωγής εμβολίου εναντίον του καρκίνου του μαστού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.