ομαλος λειχηνας | πονος στο γονατο πλαγια εσω | στραγγαλισμος στομαχου | μύες προσώπου

Εκπληξη της Αποστολοπούλου για τη διακοπή της έρευνας'Πληγωμένη σαν Ελληνίδα' και 'κατάπληκτη' ως επιστήμων, δηλώνει η ομογενής ερευνήτρια κ. Βάσω Αποστολοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Austin Research Institute, στην Αυστραλία, από την αιφνίδια διακοπή της έρευνας στην Ελλάδα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού, που παρασκεύασε το 1993.

Η κ. Αποστολοπούλου, πληροφορήθηκε, πριν μερικές ημέρες, ότι με εισήγηση της Επιστημονικής και Δεοντολογικής Επιτροπής Εγκρίσεως Κλινικών Δοκιμών του ΕΟΦ ο Ογκολόγος, κ. Σταμάτης Βασίλαρος, διέκοψε πρόωρα τις δοκιμές του εμβολίου, που το Ινστιτούτο Austin είχε διαθέσει δωρεάν στην Ελλάδα.

Η επταμελής Επιτροπή επικαλείται 'ατέλειες του πρωτοκόλλου' διενέργειας της έρευνας στην Ελλάδα, βασικότερη των οποίων είναι 'το ανεπαρκές μέγεθος του στατιστικού δείγματος', δηλαδή ο μικρός αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στην έρευνα. Ο δε Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωσή του δηλώνει 'δικαιωμένος' για την άποψη που έχει διατυπώσει πριν τρία χρόνια, '...ότι επρόκειτο περί μίας ακόμη εκ των πολυαρίθμων ανά την υφήλιο διενεργούμενων μελετών και εις ουδεμία περίπτωση περί εμβολίου'.

Εντωμεταξύ, η πολυάριθμη ομάδα των ερευνητών του Austin Research Institute συνεχίζει τις αναλύσεις αίματος του δείγματος, το κόστος των οποίων ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν φορείς της Ελλάδος, αν το Ινστιτούτο αποφασίσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την κάλυψη των δαπανών του και την προστασία του κύρους του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.