To μαύρο τσάι προστατεύει τα δόντια

Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού φαίνεται ότι προφυλάσσει από την ουλίτιδα και την τερηδόνα, καθώς ορισμένα συστατικά που εμπεριέχει προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα από τα μικρόβια που ευθύνονται γι΄αυτές τις δύο ασθένειες.

Ενα πείραμα έδειξε ότι άτομα που ξέπλεναν τα δόντια τους με μαύρο τσάι για 30 δευτερόλεπτα από 5 φορές με τρίλεπτα διαλείμματα, σταμάτησαν την παραγωγή από τα βακτηρίδια οξέων, που καταστρέφουν τα δόντια προκαλώντας τερηδόνα.

Η ερευνητική ομάδα από το τμήμα οδοντιατρικής του πανεπιστημίου του Illinois στις ΗΠΑ αναφέρει ότι το μαύρο τσάι, το οποίο καταναλώνεται κυρίως από χώρες της Δύσης, περιέχει συστατικά τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία αποτελούν έναν από τους κύριους αιτιολογικούς παράγοντες της ουλίτιδας.

Ο Αγγλικός Οδοντιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι το μαύρο αλλά και το πράσινο τσάι βοηθάει στην καταπολέμηση της πλάκας. Οι οδοντίατροι εκφράζουν ότι το τσάι αποτελεί ένα καλό ποτό συγκριτικά με τα αναψυκτικά, γιατί όχι μόνο δε διαβρώνει τα δόντια αλλά τα προστατεύει και λόγω του φθορίου που περιέχει.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση