Βυθιση ζαλης | εκκολπωματα διατροφη | ρευματα σε τραυματισμους φυσικοθεραπεια | σκυλος κ σπασιμο σαγονιου

To μαύρο τσάι προστατεύει τα δόντιαΗ κατανάλωση μαύρου τσαγιού φαίνεται ότι προφυλάσσει από την ουλίτιδα και την τερηδόνα, καθώς ορισμένα συστατικά που εμπεριέχει προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα από τα μικρόβια που ευθύνονται γι΄αυτές τις δύο ασθένειες.

Ενα πείραμα έδειξε ότι άτομα που ξέπλεναν τα δόντια τους με μαύρο τσάι για 30 δευτερόλεπτα από 5 φορές με τρίλεπτα διαλείμματα, σταμάτησαν την παραγωγή από τα βακτηρίδια οξέων, που καταστρέφουν τα δόντια προκαλώντας τερηδόνα.

Η ερευνητική ομάδα από το τμήμα οδοντιατρικής του πανεπιστημίου του Illinois στις ΗΠΑ αναφέρει ότι το μαύρο τσάι, το οποίο καταναλώνεται κυρίως από χώρες της Δύσης, περιέχει συστατικά τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία αποτελούν έναν από τους κύριους αιτιολογικούς παράγοντες της ουλίτιδας.

Ο Αγγλικός Οδοντιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι το μαύρο αλλά και το πράσινο τσάι βοηθάει στην καταπολέμηση της πλάκας. Οι οδοντίατροι εκφράζουν ότι το τσάι αποτελεί ένα καλό ποτό συγκριτικά με τα αναψυκτικά, γιατί όχι μόνο δε διαβρώνει τα δόντια αλλά τα προστατεύει και λόγω του φθορίου που περιέχει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.