Δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά για οικονομικούς λόγους

Η μητρότητα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή για τις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών. Αυτός, ίσως, είναι ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι Αυστραλοί, κυρίως γυναίκες, προτιμούν να μην κάνουν παιδιά.

Από τα πορίσματα της μελέτης αυτής προκύπτει ότι, κατά μέσον όρο, το οικονομικό κόστος σε μια γυναίκα που γίνεται μητέρα είναι περίπου 162 χιλιάδες δολάρια για το πρώτο της παιδί και περίπου 12 χιλιάδες δολάρια για κάθε παιδί που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τη μελέτη έχει αυξηθεί εντυπωσιακά το ποσοστό ανδρών και γυναικών που δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Ενα ποσοστό 30% δήλωσε μάλιστα ότι για λόγους οικονομικούς δεν θέλει να κάνει παιδιά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέρυσι 17 χιλιάδες παιδιά δόθηκαν για υιοθεσία στην Αυστραλία (21% περισσότερα από ότι το 1996) για λόγους αποκλειστικά οικονομικούς.

Μελέτη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Υγείας έδειξε ότι ολοένα και περισσότεροι φτωχοί γονείς υποχρεώνονται να δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Τέλος η ίδια μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά μοναχικών μητέρων, επειδή συχνά δεν ανατρέφονται σωστά, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση