αντενδείξεις καισαρικής τομής | παχυνση εντερου | αυστραλιανο αντιγονο | ναρκοληψια | κειμενα υγιεινων φαγητων

Δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά για οικονομικούς λόγουςΗ μητρότητα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή για τις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών. Αυτός, ίσως, είναι ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι Αυστραλοί, κυρίως γυναίκες, προτιμούν να μην κάνουν παιδιά.

Από τα πορίσματα της μελέτης αυτής προκύπτει ότι, κατά μέσον όρο, το οικονομικό κόστος σε μια γυναίκα που γίνεται μητέρα είναι περίπου 162 χιλιάδες δολάρια για το πρώτο της παιδί και περίπου 12 χιλιάδες δολάρια για κάθε παιδί που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τη μελέτη έχει αυξηθεί εντυπωσιακά το ποσοστό ανδρών και γυναικών που δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Ενα ποσοστό 30% δήλωσε μάλιστα ότι για λόγους οικονομικούς δεν θέλει να κάνει παιδιά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέρυσι 17 χιλιάδες παιδιά δόθηκαν για υιοθεσία στην Αυστραλία (21% περισσότερα από ότι το 1996) για λόγους αποκλειστικά οικονομικούς.

Μελέτη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Υγείας έδειξε ότι ολοένα και περισσότεροι φτωχοί γονείς υποχρεώνονται να δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Τέλος η ίδια μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά μοναχικών μητέρων, επειδή συχνά δεν ανατρέφονται σωστά, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.