στη δεξια πλευρα του σωματος ποια οργανα υπαρχουν | οξεια θυρε | ουρηση μικρη ποσοτητα κ συχνα

Ευθύνες στο Γαλλικό κράτος για την κρίση των τρελών αγελάδωνΣε όλη τη διάρκεια της κρίσης των 'τρελών αγελάδων', από το 1988 ως το 2000, το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας αναζητούσε διαρκώς τρόπους να εμποδίσει ή να καθυστερήσει τη λήψη μέτρων προστασίας, τονίζεται σε έκθεση της Γαλλικής γερουσίας.

Από το 1988 και μετά, τονίζεται στην έκθεση, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας αρνήθηκαν να λάβουν αποφάσεις που θα είχαν επιπτώσεις στην
ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών τροφίμων. Κι αυτό, παρά την αντίθετη
γνώμη του Υπουργείου Υγείας.

Η έκθεση αποδεικνύει ότι αυτό που οδήγησε στην καταστροφή ήταν η διαρκής συμπαιγνία του υπουργείου Γεωργίας και του συνόλου των αγροτικών συμφερόντων. Σήμερα, η κοινή γνώμη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στα τρόφιμα που αγοράζει, και ο αγροτικός κόσμος έχει βυθιστεί με τη σειρά του σε μια σοβαρή κρίση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Mond, πρέπει να αναθεωρηθούν όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διατροφή, και να δοθεί ο πρώτος λόγους στους ειδικούς. Πρέπει επίσης να επανεξεταστούν οι στόχοι και οι δομές του υπουργείου Γεωργίας, αφού η βασική του φιλοσοφία (η εξασφάλιση αυτάρκειας και η προσφορά τροφής σε χαμηλή τιμή) δεν είναι πλέον επαρκής στις σύγχρονες συνθήκες.

Αυτό που σίγουρα αγνόησαν τα τελευταία χρόνια οι πάντες, τόσο στη Γαλλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η δημόσια υγεία. Από την υπόθεση του μολυσμένου αίματος μέχρι την κρίση των τρελλών αγελάδων, σημειώνει η εφημερίδα «Λιμπερασιόν›, θα έλεγε κανείς ότι η ιστορία έχει παραμείνει ακίνητη, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τα ίδια σφάλματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.