Νέες απόψεις για το μηχανισμό δράσης της σοκολάτας

Η σοκολάτα δε βελτιώνει τη διάθεση σύμφωνα με τους διατροφολόγους του Γερμανικού Ινστιτούτου Διατροφικής Υγιεινής και Διατροφολογίας (DIET) του Ααχεν. Η ποσότητα της φαινιλεθυαμίνης, του χημικού εκείνου στοιχείου που πιστεύεται ότι δημιουργεί το αίσθημα της ευφορίας όταν καταναλώνουμε σοκολάτα, είναι πολύ μικρό για να μπορέσει να αλλάξει τη διάθεση ενός ανθρώπου.

Πιό “πικρές” στατιστικές αποδεικνύουν ότι αντί να σας κάνουν πιο ευτυχείς απλά σας παχαίνουν. Για παράδειγμα 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος περιέχουν 556 θερμίδες, 9,2 γραμ. πρωτεΐνης, 30 γρ. λίπους και 57 γρ. ζάχαρης.

Η όρεξη για σοκολάτα δεν προκαλείται από έλλειψη για το συγκεκριμένο χημικό στοιχείο, αλλά για την ωραία και πλούσια γεύση της. Η δημοφιλής δοξασία ότι “η σοκολάτα φτιάχνει τη διάθεση” είναι πολύ χρήσιμη για αυτούς που δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν να την καταναλώνουν, αλλά και για αυτούς που την πωλούν, ανακοινώνουν οι επιστήμονες του ινστιτούτου.


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα