ασθενειες που προκαλουν εκτακτες καρδιακες | μηνισκος | κραμπεσ στα ποδια

Αντιμετώπιση του καρκίνου του λάρυγγα χωρίς εγχείρησηΑσθενείς με καρκίνο του λάρυγγα μπορούν ν΄αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των φωνητικών χορδών η οποία επιφέρει απώλεια της ικανότητας της φυσικής ομιλίας, μετά από μια νέα θεραπευτική αγωγή που δεν περιλαμβάνει εγχείρηση, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Ογκολογίας Τζον Χόπκινς.

Η νέα θεραπευτική προσέγγιση είναι σχετικά απλή: ο καρκίνος βομβαρδίζεται με ακτινοβολία και με χημειοθεραπευτικά φάρμακα ταυτόχρονα. Κατά το παρελθόν, η συνήθης πρακτική ήταν η χημειοθεραπεία να προηγείται της ακτινοβολίας.

Η μελέτη έγινε σε 547 ασθενείς με καρκίνο του λάρυγγα σε προχωρημένο στάδιο. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες: η πρώτη ομάδα έλαβε χημειοθεραπεία και μετά ακτινοβολία, η δεύτερη χημειοθεραπεία και ακτινοβολία ταυτόχρονα και η τρίτη μόνο ακτινοβολία.

Δύο χρόνια μετά, στην εγχείριση κατέφυγε μόλις το 12% των ασθενών της ομάδας που έλαβε τη διπλή θεραπεία ταυτόχρονα, το 26% αυτών που έλαβαν τη διαδοχική θεραπευτική αγωγή και 31% αυτών που έλαβαν μόνο ακτινοβολία.

'Αυτή είναι η αγωγή που πρόκειται να καθιερωθεί τώρα' τόνισε η Αρλίν Φοραστιέρ, καθηγήτρια στο Κέντρο Ογκολογίας Τζον Χόπκινς, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας.

O καρκίνος του λάρυγγα προσβάλλει 10.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο, ενώ προκαλεί το θάνατο σε 4.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η θεραπεία εκλογής μέχρι σήμερα ήταν η αφαίρεση των φωνητικών χορδών. Οι ασθενείς στη συνέχεια, ήταν δυνατόν να ανασαίνουν μέσω μιας οπής στον τράχηλο. Η κολύμβηση και άλλες δραστηριότητες θεωρούνταν αδύνατες και οι περισσότεροι ασθενείς έπρεπε να μαθαίνουν να μιλούν μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής που συνέθετε τη φωνή.

'Πριν από 10 χρόνια, όλοι αυτοί οι ασθενείς έχαναν το λάρυγγά τους, ενώ σήμερα μόλις το 15% των καρκινοπαθών αυτών χρειάζεται να το υποστούν', κατέληξε η Δρ Φοραστιέρ, τονίζοντας ότι η μελέτη του Τζον Χόπκινς είναι η πρώτη που εστιάζεται στους καπνιστές, οι οποίοι είναι κυρίως τα θύματα του καρκίνου του λάρυγγα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.