που είναι ο δικέφαλος μυς ποδιού | μυξωμα | δικτυωτος λειχηνας | οιδηματα και παγος | σπονδυλολίσθηση

Ο παιδικός πονοκέφαλος προάγγελος κακής υγείαςΤα παιδιά τα οποία πάσχουν από συχνούς πονοκεφάλους είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα υγείας στην ενήλικο ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Αυτό είναι το συμπέρασμα μεγάλης μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο τρέχον τεύχος του British Medical Journal.

Η έρευνα, η οποία διήρκεσε πολλά χρόνια, συμμετείχαν 11.000 παιδιά, που εξετάστηκαν στις ηλικίες των 7, 11, 16, 23 και 33 και ήταν τμήμα μεγάλης εθνικής μελέτης που αφορούσε την ανάπτυξη των παιδιών.

Στην ηλικία των 33 ετών, περίπου το 10% των ατόμων που είχαν αναφέρει συχνούς πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, παρουσίασαν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα: επίμονους πονοκεφάλους, πόνους στα μάτια, γαστρεντερικές διαταραχές, ταχυκαρδίες και ρευματοπάθειες.

Είχαν σημαντικά αυξημένη νοσηρότητα και παρουσίαζαν, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, δυσχερή ένταξη στον κοινωνικό περίγυρο. Το φαινόμενο αυτό ήταν πιο έντονο στις γυναίκες και σε άτομα που προέρχονταν από τις χαμηλές κοινωνικές τάξεις.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δρ Paul Fearon, 'η έρευνα δείχνει την ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής σε εκείνα τα παιδιά που παρουσιάζουν συχνούς πονοκεφάλους, με την προοπτική, η μείωση της συχνότητας αυτών των πονοκεφάλων, να βελτιώσει την μετέπειτα ποιότητα της ζωής τους'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.