ιογενής λοίμωξη συμπτωματα | αντιβιωση για πυωδη αμυγδαλιτιδα | Πολυουρία Υπερασβεστιαιμία

Εντομα και τρωκτικά οι μελλοντικοί κάτοικοι του πλανήτηΚάθε χρόνο 3-30.000 είδη ζωής εξαφανίζονται για πάντα από τον πλανήτη μας, με συνέπεια, εάν δεν αλλάξει άμεσα η συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι προς το περιβάλλον, την πλήρη επικράτηση των πιο ανθεκτικών μορφών ζωής, εις βάρος άλλων πιο εξελιγμένων. Ετσι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ευνοείται η υπερανάπτυξη ειδών, όπως οι κατσαρίδες, τα ποντίκια και τα ζιζάνια. Αυτά τα διόλου αισιόδοξα μηνύματα είναι τα συμπεράσματα μεγάλης διεθνούς επιστημονικής έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στο έγκυρο περιοδικό 'Proccedings of the National academy of Sciences'. Η ομάδα των επιστημόνων που πραγματοποίησε την έρευνα, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του πώς πρόκειται να αντιδράσουν τα διάφορα οικοσυστήματα και συνολικά ο πλανήτης στη δραματική συρρίκνωση των ειδών, κάνοντας ουσιαστικά μια σύγκριση της σημερινής μαζικής εξόντωσης από ανθρώπινο χέρι, με παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος.

Δυο χαρακτηριστικοί πόλοι αυτής της κατάστασης αποτελούν οι ελέφαντες από τη μια πλευρά και τα έντομα από την άλλη.

Οι ελέφαντες, όπως και πολλά άλλα μεγάλα θηλαστικά, έχουν περιοριστεί από τον άνθρωπο σε συγκεκριμένες περιοχές. Το αποτέλεσμα είναι η διακοπή της ροής γονιδίων, η περιορισμένη δυνατότητα ανανέωσης και η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης προσαρμοστικών μεταβολών. Αυτά οδηγούν το είδος σε εξαφάνιση.

Από την άλλη πλευρά, τα έντομα έχουν τα εντελώς αντίθετα χαρακτηριστικά: πολλαπλασιάζονται και μετακινούνται ανεξέλεγκτα, με τελικό αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης προσαρμογής στις περιβαλλοντικές μεταβολές.

Σύμφωνα με την επιστημονική διαπίστωση, αυτού του είδους οι μεταβολές, θα οδηγήσουν στην υπέρμετρη αύξηση του πληθυσμού εντόμων, όπως οι κατσαρίδες, παμφάγων ζώων όπως τα ποντίκια και ανθεκτικών φυτών όπως τα ζιζάνια, μορφών δηλαδή ζωής που έχουν μάθει να προσαρμόζονται εύκολα.

Ο άνθρωπος, εάν δεν αλλάξει πολιτική, πρόκειται να απειληθεί σύντομα και οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα, θα έχουν βαρύνουσα σημασία για τις μελλοντικές γενιές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γη μπαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία, όλες οι περιοχές του πλανήτη θα τείνουν να μοιάσουν η μία στην άλλη. Η εξέλιξη δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, θα κινηθεί προς μία ανεπιθύμητη κατεύθυνση.

'Η προτεραιότητά μας δεν πρέπει να είναι πλέον η διάσωση των ειδών, αλλά η διάσωση ολόκληρης της εξελικτικής διαδικασίας' είναι η προτροπή του Δρ Woodrough του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.