Η πορεία του σύγχρονου Οδυσσέα

H πορεία ενός σύγχρονου Οδυσσέα, ο οποίος εδώ και 5 χρόνια διασχίζει μεγάλες αποστάσεις με το ποδήλατό του, προσεγγίζοντας και ευαισθητοποιώντας νέους, θύματα τροχαίων με αναπηρία και ενημερώνοντας την κοινή γνώμη σχετικά με την κοινωνική ενσωμάτωση των κινητικά αναπήρων, έχει προκαλέσει την Πανελλήνια συγκίνηση.

Ο Οδυσσέας Σαββόπουλος, κατά την διάρκεια των ποδηλατικών του μαραθωνίων, περιλαμβάνει τις επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών από μικρή ηλικία σε ότι αφορά στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην στροφή στον αθλητισμό.

Ο τελικός στόχος είναι η εφαρμογή στην πράξη, και η ευρύτερη διάδοση των Κανόνων Εξίσωσης Ευκαιριών του ΟΗΕ (1993, 47Η ολομέλεια), και του άρθρου 26 του Κοινωνικού χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παραπάνω έχουν υιοθετηθεί από την Ελλάδα με τον νόμο 2430/96 (ΦΕΚ 156).

Σε σχετική ανακοίνωση τύπου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητος αναφέρεται ότι, ‘Στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα η ζωή ενός θύματος τροχαίου ατυχήματος που επιφέρει μια μόνιμη αναπηρία, όπως για παράδειγμα έναν ακρωτηριασμό, είναι μια Οδύσσεια, με την Ιθάκη να είναι ακόμη μακριά.

Παρ όλα αυτά η επιστήμη της Ειδικής Φυσικής Αγωγής ή αλλιώς οι Προσαρμοσμένες Αθλητικές Δραστηριότητες, αποτελούν μια ασφαλή σχεδία για έναν νέο ώστε να μπορέσει να διασχίσει τους ωκεανούς της αδιαφορίας τις βαθιές θάλασσες της αμάθειας, τους Λαιστρυγόνες της προκατάληψης και τους Κύκλωπες του κοινωνικού ρατσισμού’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση