συμπτωματα αποκολληση πλακουντα | σπάσιμο ώμου | φωσφορος ομοιοπαθητικη | περιδεση σαλπιγγων | μυκητες οισοφαγου

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τον ήλιοΗ προστασία των παιδιών από την έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία, ιδίως τώρα που έρχεται το καλοκαίρι, πρέπει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα των γονιών, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης μελανώματος –της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του δέρματος- είναι διπλάσια όταν κάποιος έχει υποστεί βαρύ ηλιακό έγκαυμα σε ηλικία μικρότερη των 15 ετών.

Σε ημερίδα για την ηλιοπροστασία που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ειδικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν στις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, ιδίως τώρα που το στρώμα του όζοντος της ατμόσφαιρας μειώνεται και στα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε.

Σύμφωνα με του ειδικούς λοιπόν είναι σημαντικό το αντηλιακό να τοποθετείται μισή έως μία ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και οι επαλείψεις να επαναλαμβάνονται κάθε 3 με 4 ώρες. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να καλύπτουν τα μάτια από όλες τις πλευρές και να είναι σκουρόχρωμα.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνεται στην εξέταση των ελιών του δέρματος (σπίλων) ιδίως όταν αυτοί αλλάζουν ξαφνικά χρώμα, μέγεθος ή σχήμα ή αρχίζουν και αιμορραγούν, καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί υποψίες για μελάνωμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.