Προστατέψτε τα παιδιά σας από τον ήλιο

Η προστασία των παιδιών από την έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία, ιδίως τώρα που έρχεται το καλοκαίρι, πρέπει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα των γονιών, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης μελανώματος -της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του δέρματος- είναι διπλάσια όταν κάποιος έχει υποστεί βαρύ ηλιακό έγκαυμα σε ηλικία μικρότερη των 15 ετών.

Σε ημερίδα για την ηλιοπροστασία που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ειδικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν στις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, ιδίως τώρα που το στρώμα του όζοντος της ατμόσφαιρας μειώνεται και στα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε.

Σύμφωνα με του ειδικούς λοιπόν είναι σημαντικό το αντηλιακό να τοποθετείται μισή έως μία ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και οι επαλείψεις να επαναλαμβάνονται κάθε 3 με 4 ώρες. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να καλύπτουν τα μάτια από όλες τις πλευρές και να είναι σκουρόχρωμα.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνεται στην εξέταση των ελιών του δέρματος (σπίλων) ιδίως όταν αυτοί αλλάζουν ξαφνικά χρώμα, μέγεθος ή σχήμα ή αρχίζουν και αιμορραγούν, καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί υποψίες για μελάνωμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση