μαντου εμβολιο | υπερεγώ ορισμός | ιωση η μικροβιο | σκληροδερμια | νοσος του ρεινο

Η σημασία της μαστογραφίας και της αυτοεξέτασηςΤην σημασία της μαστογραφίας αλλά και της αυτοεξέτασης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχημένη αντιμετώπιση της νόσου, επεσήμαναν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πρώιμου Διάγνωσης και Αντιμετώπισης του Καρκίνου του Μαστού.

Οπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η καταλληλότερη ηλικία έναρξης προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου είναι, σύμφωνα με την πλειοψηφία των ειδικών, η ηλικία των 40 ετών, ενώ η ακτινοβολία της μαστογραφίας είναι, όπως δείχνουν όλες τις έρευνες, ακίνδυνη.

Σε ότι αφορά την αυτοεξέταση, οι γυναίκες θα πρέπει να μάθουν να παρατηρούν μόνες τους τα ύποπτα σημάδια, όπως ογκίδια, ανωμαλίες στο σχήμα του μαστού, ερυθρότητα του δέρματος, κ.α, και όταν διαπιστώνουν κάτι ύποπτο να επικοινωνούν άμεσα με τον ειδικό γιατρό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.