σοδομια ορισμος | ηπατιτηδες | καυτηριασμος | εμβολιο λυσσας σκυλου | αντιβιωση για μαστιτιδα

Τα οιστρογόνα ρίχνουν τη χοληστερόλη στις μεγάλες ηλικίεςΗ οιστρογονική θεραπεία, που χορηγείται σαν θεραπεία υποκατάστασης σε αρκετές γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αυτή η επίπτωση είναι πιο έκδηλη στις πιο ηλικιωμένες γυναίκες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο Washington του St. Louis και δημοσιεύθηκε στο τρέχον τεύχος του έγκυρου 'Annals of Internal Medicine'.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 75 ετών, που έλαβαν οιστρογονική θεραπεία υποκατάστασης, παρουσίασαν σημαντική μείωση της LDL χοληστερόλης ('κακή' χοληστερόλη), με ταυτόχρονη αύξηση της HDL ('καλή' χοληστερόλη), συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου.

Η Δρ. Ellen F. Binder, υπεύθυνη της έρευνας, δήλωσε ότι 'είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα και δείχνει ότι η οιστρογονική θεραπεία μπορεί να προστατέψει και τις πολύ ηλικιωμένες γυναίκες από εμφάνιση καρδιακών επιπλοκών'.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η οιστρογονική θεραπεία, έχει σχετισθεί με την εμφάνιση κολπικών αιμορραγιών και διαταραχών από τους μαστούς. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι, οι παρενέργειες αυτές είναι ελεγχόμενες και αντιμετωπίσημες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.