αιμορραγιες ανωτερου πεπτικου | ανευρισμα αορτης | σπιρομέτρηση τιμες | τραυματισμος νευρου

Κληρονομική η αδυναμία στα γλυκάΗ επιπλέον κατανάλωση γλυκών έχει γονιδιακή βάση και η αδυναμία αυτή κληρονομείται. Μάλιστα οι δίαιτες θα πρέπει να σχεδιάζονται ειδικά και με βάση αυτά τα κληρονομικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το συμπέρασμα ερευνών που δημοσιεύονται στις επιθεωρήσεις "Nature Genetics" και "Nature Neuroscience".

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, ανακάλυψαν ότι το γονίδιο Τ1R3 παίζει ζωτικό ρόλο, επιτρέποντας σε ποντίκια να γεύονται γλυκές τροφές. Φαίνεται ότι το ίδιο γονίδιο παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και στον άνθρωπο.

Ο δρ. Ρόμπερτ Μαργκόλσκι, επικεφαλής της μελέτης, τονίζει ότι η γενετική βάση για τις έννοιες του γλυκού και του πικρού μπορεί μελλοντικά να έχει κάποια σημασία, ως προς τις διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες. 'Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που εξηγούν γιατί ζώα που αγαπούν και καταναλώνουν γλυκές τροφές. Οι διάφορες δίαιτες θα πρέπει να σχεδιάζονται με βάση το συγκεκριμένο γονιδιακό προφίλ', κατέληξε ο επιστήμονας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάγκη για κατανάλωση γλυκών σε συνθήκες στρες, αποδιδόταν στο γεγονός, ότι τα γλυκά απελευθερώνουν ενδογενή οπιοειδή (ορμόνες που εκκρίνει ο εγκέφαλος για να χαλαρώνει τον οργανισμό), με αποτέλεσμα την επέλευση ηρεμίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.