Τα διαζύγια οδηγούν πολλούς άνδρες στην αυτοκτονία

Οι άνδρες που έχουν πάρει διαζύγιο από τις γυναίκες τους είναι πιο επιρρεπείς προς την αυτοκτονία, σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Σύμφωνα με την έρευνα, τα τελευταία 20 χρόνια αυτοκτόνησαν περισσότεροι από 40.000 Αυστραλοί, δηλαδή 7 άτομα, κατά μέσον όρο, ημερησίως. από την ανάλυση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες ήταν ανδρών άνω των 80 ετών ή μεταξύ 20 και 39 ετών.

από την ίδια έρευνα προκύπτει πως οι πιθανότητες να αυτοκτονήσει ένας άνδρας, που χώρισε, ήταν τρεις φορές μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών το έχουν οι παντρεμένες γυναίκες. Περισσότεροι είναι οι Αυστραλοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία 10 χρόνια από εκείνους που σκοτώθηκαν σε τροχαία, σύμφωνα με την επίσημη αυτή έρευνα.

Η έρευνα έδειξε ότι κάθε χρόνο αυτοκτονούν κατά μέσο όρο στην Αυστραλία 2.500 άνδρες. Οι άνδρες αυτόχειρες είναι μάλιστα περισσότεροι από τις γυναίκες σε αναλογία τέσσερις προς μία. ” Από το 1990 η αυτοκτονία έχει γίνει πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου των ανδρών στην Αυστραλία απ` ότι τα τροχαία” αναφέρεται στην έκθεση.

Στη δεκαετία του `20 η αναλογία αυτοκτονιών ανδρών στην Αυστραλία ήταν 10 σε 100.000 άτομα ,σε σύγκριση με τους θανάτους από τροχαία που ήταν 80 ανά 100.000 άτομα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 παρατηρήθηκε μια δραματική αύξηση στις αυτοκτονίες ανδρών, ηλικίας 20 έως 39 ετών. “Τα ποσοστά αυτοκτονίας στις ηλικίες αυτές ήταν τα μεγαλύτερα από όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες” αναφέρεται στην έκθεση.

Αντίθετα, παρέμεινε σταθερό το ποσοστό των αυτόχειρων Αυστραλών ηλικίας 40 έως 59 ετών. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ενώ περισσότεροι άνδρες αυτοκτονούν, περισσότερες γυναίκες αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος αυτοκτονίας στην Αυστραλία είναι ο απαγχονισμός.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση