μηνισκος | μυλη κυηση | ενδοσκοπηση λεπτου εντερου | τενοντιτιδα αχιλλειου θεραπεια

Το αλκοόλ υπεύθυνο για πνευματική καθυστέρησηΗ κατανάλωση αλκοόλ από την έγκυο μητέρα είναι υπεύθυνη για το ένα τρίτο των περιπτώσεων ήπιας πνευματικής καθυστέρησης, ενώ άλλα αίτια που μπορεί να την προκαλέσουν είναι διάφορα γενετικά νοσήματα, λοιμώξεις της εγκύου ή του εμβρύου, του νεογνού ή του βρέφους, καθώς επίσης και η επίδραση τοξικών ουσιών ή φαρμάκων.

Υπολογίζεται ότι το 2-3% του πληθυσμού διεθνώς έχει νοητική ικανότητα κάτω του μετρίου, και από αυτά τα άτομα μόνο ένα 2% παρουσιάζει μια πιο βαριάς μορφή πνευματική καθυστέρηση.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον καθηγητή Ε. Καναβάκη, σε ημερίδα με θέμα «Πνευματική Καθυστέρηση», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.