μετα απο αφαιρεση θρομβου αιμορροιδας | τι περιλαμβανει η γενικη αιματος | ασκησεις με λαστιχα αντιστασης

Ενα στα επτά παιδιά πάσχει από άσθμαΤο 10-40% του γενικού πληθυσμού και ένα στα επτά παιδιά των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών πάσχει σήμερα από άσθμα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι οι ασθματικοί φτάνουν τα 150 εκατομμύρια, ενώ σε λιγότερο από 20 χρόνια αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί.

Οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς, προειδοποιούν οι επιστήμονες, καθώς ασθένειες, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ευθύνονται για το θάνατο 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη πιο θανατηφόρα ασθένεια στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

Οι χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες περιλαμβάνουν τη βρογχίτιδα, το εμφύσημα και άλλες σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις. Ευθύνονται τόσο για την πρόκληση σοβαρών αναπηριών, όσο και για την απώλεια πολλών ημερών εργασίας, ενώ μεταφράζονται σε μεγάλο κόστος νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Στόχος των ειδικών επιστημόνων είναι η εξάλειψη και η μείωση των συμπτωμάτων, καθώς τελευταία έρευνα έδειξε ότι παρά τη θεραπεία, το 46% των πασχόντων από άσθμα έχει καθημερινά συμπτώματα, όπως επεσήμανε ο καθηγητής Πήτερ Μπαρνς, διευθυντής του Τμήματος Θωρακικής Ιατρικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Λονδίνου.

Ο καθηγητής μίλησε στα εγκαίνια του νέου Κέντρου της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis που δημιουργήθηκε στην περιοχή Χόρσαμ της Βρετανίας, για την έρευνα στις αναπνευστικές παθήσεις.
Το Ερευνητικό Κέντρο, που εγκαινιάσθηκε από τον υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας Τζον Χάτον, θα συνενώσει τις προσπάθειες 180 διεθνών επιστημόνων στην εξεύρεση νέων θεραπειών για ασθένειες, όπως το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

"Πιστεύουμε ότι το Κέντρο Έρευνας Αναπνευστικών Παθήσεων της Novartis δίνει μεγάλες ελπίδες για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη των θεραπειών νέας γενιάς για τους πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα", δήλωσε ο Πολ Χέρλιγκ, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος της εταιρείας παγκοσμίως.

Το Κέντρο στηρίζεται σε πρωτοποριακές ουσίες όπως τον β2 αδρενεργικό διεγέρτη φορμοτερόλη (foradil), το πρώτο και μόνο βρογχοδιασταλτικό ταχείας και μακράς δράσης, καθώς και στο μονοκλωνικό αντίσωμα Ε25 omalizumab (xolair), ένα νέο αντί-IgE αντίσωμα. Τα αντισώματα τύπου IgE έχουν τη τάση να αντιδρούν κυρίως στα αλλεργιογόνα που εμφανίζονται στο περιβάλλον. Το νέο αντί-IgE αντίσωμα (xolair) που παρασκευάστηκε πρόσφατα για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη του αλλεργικού άσθματος και της ρινίτιδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο έχει προσελκύσει κορυφαίους ειδικούς του τομέα και των προσπαθειών τους θα ηγείται ο καθηγητής Τζον Γουεστγουϊκ, πρώην επικεφαλής του τμήματος Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Ο καθηγητής είναι ευρύτερα γνωστός τόσο για τις έρευνες, όσο και για τις δημοσιεύσεις του στους μοριακούς μηχανισμούς των φλεγμονών και έχει πρωτοπορίσει στις μελέτες λειτουργίας των καναλιών ιόντων στα φλεγμονώδη κύτταρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.