ψυχολογικα προβληματα σε παιδια | ηπατιτιδα συμπτωματα τρανσαμινασες

Και τα αγόρια έχουν πρόβλημα με το σώμα τουςΑρνητική εικόνα για το σώμα τους φαίνεται να έχουν εκτός από τα κορίτσια και τα αγόρια ηλικίας κάτω των 18 ετών. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν επιστήμονες από το νοσοκομείο McLean Hospital της Μασαχουσέτης και την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Harvard, σε ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Eating Disorders.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία από 17 έρευνες που έγιναν την τελευταία δεκαετία, και εξέταζαν το πως τα άτομα νεαρής ηλικίας νιώθουν για το σώμα τους.

Οκτώ μελέτες βασίστηκαν αποκλειστικά σε ερωτηματολόγια ενώ οι υπόλοιπες περιελάμβαναν και εικόνες και σκίτσα από τα οποία οι νέοι διάλεγαν πρότυπα για την εικόνα του σώματός τους.

Ενώ τα αγόρια τείνουν να ανησυχούν λιγότερο για την εικόνα του σώματός τους, σε σχέση με τα κορίτσια, πολλά από αυτά δεν είναι ικανοποιημένα με την εικόνα που παρουσιάζει το σώμα τους και πολλές φορές σχετίζεται και με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.